Wat hebben Doppio en Leonechild gemeen?

Ben jij een koffie drinker, dan heeft Doppio een leuke recycle (koffiedik*) actie waar je ook nog de tuin en Leonechild een grote dienst mee bewijst! Doppio recycled hun koffiedik in gesealde zakken voor 2 euro (= 8 lunches). Dus ga langs en haal wat zakken voor tuin en ook planten op het balkon en daarmee steun je tevens onze stichting.

*bemesten van tuin/planten, bestrijden insecten, gootsteenontstopper, oesterzwammen kweken, houdt huisdieren uit de tuin etc

 

Opnieuw een bijdrage uit het boekenfonds

Al jaren ontvangen wij periodiek een bijdrage uit het boekenfonds van een overheidsinstelling. Vrienden van Leonechild en medewerkers nemen hun gelezen boeken mee en deze worden geplaatst in de bibliotheek op het werk. Collega’s kunnen deze boeken meenemen tegen een kleine vergoeding. Deze vergoeding komt dan weer ten gunste van onze stichting. Uit de nu ontvangen bijdrage kunnen wij 300 lunches  betalen.

Weer erg  bedankt voor de blijvende betrokkenheid bij onze stichting.

Weer een prachtige opbrengst uit het boekenfonds

Een overheidsinstelling is al een sponsor van het eerste uur. Van diverse kanten worden er (gelezen) boeken ingebracht en tegen een kleine bijdrage kun je een boek meenemen. Uit de ontvangen opbrengst kunnen we weer 800 lunches aanbieden op onze twee scholen in Freetown (SL). Weer erg bedankt voor jullie betrokkenheid bij onze stichting.

De vrijdag lunch

En dan is het weer vrijdag, de moeders hebben in de ochtend de lunch voorbereid. De kinderen komen op school met hun bord, bakje oid om de lunch in te doen. Een gezonde warme maaltijd met veel groente, bonen, vis of kip. Een luxe die niet elke dag gegeten kan worden door ieder kind. Je ziet ze genieten.

Boodschappen voor de lunch

Voor de wekelijkse lunch in Sierra Leone wordt het volgende ingekocht: rijst, uien, kruiden (pepers, vaak madame jeannette, erg heet), vis (soms vers, maar meestal gedroogd) en groente. Door een aantal moeders wordt in alle vroegte begonnen aan het klaarmaken van de lunch.

Bierfestival Groningen 2017

Ook dit jaar gaat Leonechild weer gehaktballen verkopen op het Bierfestival 20, 21 en 22 april in de Martinikerk. Wij willen de organisatie graag bedanken voor de gelegenheid. De totale opbrengst komt ten goede aan de lunches in Sierra Leone. Mocht je mee willen helpen met de verkoop, laat het ons dan even weten via Facebook: Leonechild.nl